Kan man ikke finde det originale ejerpantebrev, som er lyst på ens ejendom, og skal den tinglyste hæftelse aflyses, så skal man igangsætte en mortifikation af ejerpantebrevet. Ellers forbliver hæftelsen lyst på ejendommen, selvom lånet måtte være indfriet eller ophørt for længe siden. Skal ejendommen herefter sælges, vil der komme en anmærkning på skødet.
Et ejerpantebrev er et dokument, som bliver oprettet af en ejer af en ejendom, der vil stille sikkerhed for et lån. Ejendommens ejer er både pantsætter og panthaver. Ejeren erklærer at have en fordring mod sig selv. Indtil reglerne om digital tinglysning trådte i kraft, har ejerpantebreve været en håndpantsætning, dvs. man fysisk overdragede ejerpantebreve til opbevaring hos panthaver, og når lånet var indfriet, tilbageleverede panthaver ejerpantebrevet til pantsætter, og i den forbindelse bortkom en masse ejerpantebreve.
Tinglysningsretten kan ikke aflyse et gammelt ejerpantebrev, medmindre de får tilsendt det originale, og derfor skal der igangsættes en mortifikationssag, hvis man ikke er i besiddelse af det originale.
Hvad er processen og pris
Hos PrivatretsAdvokaterne koster det en fast pris på kr. 8.500 inkl. moms for mortifikation af ejerpantebreve. Hertil kommer udgifter til Statstidende, retsafgift mv.
Hos PrivatretsAdvokaterne er vi erfarne inden for mortifikationssager, og I er velkommen til at ringe til os på telefon 45 23 00 20 for en uformel og uforpligtende drøftelse i forhold til jeres ønsker og behov.
Det kræver ofte mange overvejelser at få lavet et testamente, og når det er underskrevet for notaren ...»
Hvis en arving i et dødsbo ønsker at arve afdødes faste ejendom, er der et par ting der er rigtig vigtige ...»
Det tidspunkt, hvor ægtefællernes økonomiske fællesskab ophører. Med mindre andet aftales ægtefællerne ...»
ADOPTIVBARN Barn, som er blevet adopteret ved adoptionsbevilling....»